Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Kitap Dünyası > Yeni Çıkan Kitaplar

LinkBack Konu araçları
Eski 18-06-2006, 12:41 PM   #1 (permalink)
galerihikmet
Special Member

galerihikmet'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 1970
Mekan: Galeri Hikmet Kitabevi-Bartın-Amasra
Burası Hakkari

Yazar:
Alaettin Parmaksız

Emekli Tümgeneral Alaettin Parmaksız, dört yıl boyunca Hakkari’de görev yaparken yaşadıklarını ‘Burası Hakkari Ankara’dan Göründüğü Gibi Değil’ isimli eserinde topladı. Alaettin Parmaksız, terörle mücadele stratejilerini irdeleyerek alternatif çözümleri ürettiği kitabında ayrıca, birbirinden çarpıcı anılarını da aktarıyor.
Bu anılarda, Vatan’ın savunulması için çırpındığı kadar yöre halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çabalayan Silahlı Kuvvetler’in mücadeleleri bir ibret ve gurur tablosu olarak gözler önüne seriliyor.
“…Bir gün Hakurk bölgesinden bir terörist kaçarak tugaya teslim oldu. Sorgulama esnasında baktım gayet aklı başında konuşuyordu. Yaptığı işten de pişmanlık duyuyordu.
Akşam yemeğinden sonra teröristi aldım, birlikte tabur yemekhanesine gittim. Nöbetçi Subaya odasına gitmesini emrettim. Sonra dönüp komandolara "bu delikanlı bir PKK’lı…" dedim. Ortalığı ürkütücü bir sessizlik aldı. "Şimdi onu size bırakacağım, onu misafir kabul edin, aklınıza gelen soruları sorun, ev sahipliğinde kusur etmeyin, ben sizlere güveniyor ve size bırakıyorum. İki saat sonra bıraktığım gibi alacağım." dedim.
İki saat sonra geldiğimde koyu bir sohbet başlamış, karşılıklı çay içiyorlardı. İşte Mehmetçiğin insanlık anlayışı buydu. Dağlarda acımasız ancak kendine sığınana da şefkatliydi...”

Birharf*yayınları *6/2006
Isbn:*9759198525 *390*sayfa *Dil:*Türkçe
Türü: Politika - Türkiye
[*türkçe*]
Fiyatı: 15,00 YTL*

galerihikmet Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık