|
||
|
|
#1 (permalink) |
|
Special Member
![]() Giriş Tarihi: Jan 1970
Mekan: Galeri Hikmet Kitabevi-Bartın-Amasra
|
Türk Komandoları
![]() Yazar: Abdullah Ağar “...Teğmen hedefe girmenin hazırlığında... Sözde onurlarının kırılacağı, dahası hedefe girenin onur bulacağı yerdir burası... Ve girilen çatışmanın en doruğudur. Anlarla, durumla, mekanla, içgüdülerle, dürtülerle, tehlikelerle ve benlikle yarışılır burada... Ve karşıda olanın çok önemi yoktur aslında... Hedefe girme anı gelip çatmışsa eğer, bütün kökler kopartılıp atılmıştır zaten... ‘Ve o an, hedefe yürümek üzere ayağını yerden kesebildiğin andır’. Göz gözü tanımaz o zaman... Varlığının tohumuna para saymış olsan bile tanımazsın benliğini... Zaman, mekan, dünya, ifrit, benlik saygı duruşuna geçiverir zaten... Mehmetçiğin yakarış anıdır bu... Dahası anış... Ve ruh bütün yaratılmışlara kafa diker ya, bir secde anındadır aslında... Kendisini Yaratana... Kendisini yaratılmışlar içinde en şerefli kılana... Artık bütün varlığın seyre koyulduğu, bir haykırış anıdır. Askerin her şeye karşı olan ve aslında sadece bir tek şeye karşı yaptığı haykırışı... ‘Allah...’ deyişi... ‘Ya Allah...’ Gürüldeyerek, gümbürdeyerek hedefin içine akan askerler... Mehmetçik... Türkler’in, Türküm diyenlerin, Türk inançlıların, kutsal anı... Şerefin, namusun, imanın bedenleştiği, bayraklaştığı an... Burası Kuzey Irak’ta gelecek arayıp da, bulduğumuz yerdir...” Birharf*yayınları *8/2006 Isbn:*9759198584 *422*sayfa *Dil:*Türkçe Türü: Anı, Mektup [*türkçe*] Fiyatı: 15,00 YTL*
|
|
| Faydalı Linkler |
|
|
#3 (permalink) |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: İSTANBUL...Yada heran bir vatan köşesinde..ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
|
Sayın ustam...Apdullah AĞARIN
5 NCİ TİM ve hemen arkasından çıkan ÖLÜM DAĞLARI BEKLER (CUDİ DAĞI) kitaplarını soluk soluğa inanın defalarca okudum.....Bu kitabı ve yazarını görünce inanın çok sevindim Mükemmel bir türkçe ve akıcılıkla yazılmışlardı.. Heyecanla son kitabını bekliyordum... Dünyanın en çetrefilli bölgesinde..en pis savaşı yürüten bizim evlatlarımız ve özellikle Komandolarımızdır...Etrafımızdaki cayır cayır büyüyüp giden Lanet bir ateşi vatanımıza sokmamak için canlarını hiçe sayan bu kahramanları saygıyla anıyor ve huzurlarında eğiliyorum Allah hepsinden razı olsun... Bilgi için çok teşekkürlrer..
|
|
![]() |
| Konu araçları | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Atabb Forum, TVPano Forum, Xyeni | |