Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL KONULAR & SOHBET > Genel Sohbet Muhabbet > Kitap Dünyası > Yeni Çıkan Kitaplar

LinkBack Konu araçları
Eski 28-09-2006, 04:07 PM   #1 (permalink)
galerihikmet
Special Member

galerihikmet'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 1970
Mekan: Galeri Hikmet Kitabevi-Bartın-Amasra
Emir Timur

Yazarı : Harold LAMB

Emir Timur, yalnız Türk-İslam dünyasının büyük hükümdarlarından biri olmakla kalmayıp, tarihin kaydettiği en büyük cihangirlerden biridir. Timur 1336’da Maveraünnehir’de Semerkand’la Belh arasında Keş kasabasında doğdu. 1370’te Maveraünnehir Hakimi Emir Hüseyin’in ölümünden sonra Maveraünnehir’e tek başına hakim oldu ve Semerkand’a gelerek tahta çıktı.
“Biz ki, Mülük-ı Turan Emir-i Türkistanız!” diyen Emir Timur, 35 senelik hükümdarlığı süresince yaptığı bütün savaşları kazandı. Çin’e ve Delhi’ye kadar bütün Asya’yı; Irak, Suriye ve İzmir’e kadar bütün Anadolu’yu hakimiyeti altına aldı. İdaresi altındaki coğrafyanın imarıyla yakından ilgilendi. Su kanalları inşa ettirdi. Büyük şehirleri ticaret yollarına bağladı. Özellikle Semerkant şehrini örnek bir yerleşim haline getirdi.
Alim ve iyi bir devlet adamı olan Timur, “Tüzükat-ı Timur” adıyla kanunlar çıkardı. İlim adamlarına büyük saygı gösterdi, İslam alimlerini meclisinde bulundurdu.
“Tecrübe bana gösterdi ki, din ve yasalar üzerine kurulmayan bir devlet, uzun zaman yaşayamaz. Böyle devlet, çırılçıplak olup kendisini gören herkese karşı gözlerini yere dikmiş ve herkesin yanında saygı ve değerini yitirmiş adama benzer.Bu durumda böyle devlet, tavanı, kapısı, avlu duvarları olmayan ve her önüne gelenin içine daldığı eve benzetilebilir. Bunun içindir ki, ben devletimin çatısını, İslamiyet üzerine kurdum. Devletimi idare için yasalar düzenledim. Bu yasalar uygulandığı sürece, onlara aykırı hareket etmekten sakındım” diyen Emir Timur’un “halkın haline vakıf olmak”, “iyilere iyilikle muamele edip kötülere kötülüklerini iade etmek”, “hükümet idaresinde kanunlara riayet etmek”, “askerlere daima hürmet etmek”, “alimlerle ve emirlerle sıkı ilişkilerde bulunup istişare etmek”, “adalet ve tarafsızlıkla Allah’ın kullarının hep iyiliğini istemek ve onların teveccühünü kazanmak” gibi ilkeleri, günümüzde dahi önemini korumaktadır

Yayınevi : İlgi Yayınları
Dizisi : Tarihi Roman
Fiyatı : 15.00. YTL
Çevirmen : A. Göke BOZKURT
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2006 - Eylül

galerihikmet Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 28-09-2006, 07:04 PM   #2 (permalink)
OKURT
Senior Member

OKURT'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
tanıtım için teşekkürler.
OKURT Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-09-2006, 02:00 PM   #3 (permalink)
mutek
Senior Member

mutek'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Paylaşım için sağol
mutek Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık