Geri Git   Number 1 Forum Group > GENEL FORUM DUYURULARI > Yeni Üyeler / Tanışma Bölümü

LinkBack Konu araçları
Eski 21-06-2007, 03:36 PM   #1 (permalink)
acemi54
Member

Giriş Tarihi: Dec 2006
herkese selam.(halk müziği ile ilgilenenlere biraz daha fazla)

Türk Halk müziği ile karanlıkta kalmış her şeyin aydınlatılmasından yanaym. İlgisi ve bilgisi olan herkesten destek bekliyorum. Müziği seviyorum. Müziği seveni de daha çok seviyorum. Ama herkeside severim.
acemi54 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 21-06-2007, 08:58 PM   #2 (permalink)
frt_16
Senior Member

frt_16'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Mekan: Hayret sevgilim var:D
selam .....Türk Halk Müziğine ilgimizde büyük bilgimizde büyüktür hocam destek demenden pek birşey anlıyamadım onu biraz açarsan daha iyi olur.....
frt_16 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-06-2007, 05:47 PM   #3 (permalink)
best54™
Co Administrators

best54™'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Mekan: Hendek-Beyazsaray
Alıntı:
Orjinal Gönderi : frt_16
selam .....Türk Halk Müziğine ilgimizde büyük bilgimizde büyüktür hocam destek demenden pek birşey anlıyamadım onu biraz açarsan daha iyi olur.....
Acemi54 : Halk müziği aşığı güzel bağlama calan bir abimizdir sehrimizde yapılan tüm gecelerde emeği olur acıkcası bağlama calanlar buraya deyememiş gonüllüler cıksa hemen bir ekip yapıp Türkiyenin heryerine koşor birlira para ilen de işi olmaz.öyle bir insandır halk müziği adına paylaşılabilecek herşeyi paylaşmayı onun için arzu etmiştir .güzel duyguların dolayı kendisine teşekkür ediyorum.
best54™ Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-06-2007, 05:52 PM   #4 (permalink)
OKURT
Senior Member

OKURT'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
hoş geldin...samimi duyguların çok güzel...
OKURT Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-06-2007, 06:57 PM   #5 (permalink)
acemi54
Member

konuyla ilgilenen arkadaşlaeın tümüne saygılar selamlar. özellikle best54 kardeşime, beni benim tarif ettiği için. frt 16 kardeşim, destek derken yöresel, kişisel, veya bir yakınından duyduğu melodik teraneleri gün ışığına çıkartmak babından demek istedim. yinede ilgilenen herkese saygılar.
acemi54 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-2007, 12:20 AM   #6 (permalink)
KADIKÖY
Senior Member

KADIKÖY'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Mekan: İSTANBUL/Ş.SARAÇOĞLU STD.BİRGÜN HERKES FB.Lİ OLMASIN OMUTLULUK BİZDE KALSIN
Aramıza hoş geldin kardeş
KADIKÖY Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-2007, 10:17 AM   #7 (permalink)
TVTracker©
Special Member

TVTracker©'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: EveryWhere
Hoşgeldiniz..
TVTracker© Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-2007, 12:27 PM   #8 (permalink)
KAdaVRa
Senior Member

KAdaVRa'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: İstanbul
aramıza hoşgeldiniz "acemi54"
KAdaVRa Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-2007, 07:51 PM   #9 (permalink)
acemi54
Member

sevgili kardeşlerim kadavra, okurt, kaddıköy ve ismini bilemediğim tüm aile üyeleri. samimi duygularıma kayıtsız kalmayacağınızdan emindim ama yinede hatırlatmak babından yazma gereğiğni duydum. gördümki yanılmamışım. bu siteye misafir gelenlerin de olumlu tepkilerini alıyoyorum ve son derece mutlu oluyorum. mademki biz ULUS olarak, BAYRAK olarak bir bütünüz, bunun doğusu batısı veya diğer yönleri olmaz. hangimizin annesi acaba bize bir türkü örneği sunmamış veya mırıldanmamıştır. ninni olarak, sitem olarak sevinç gösterisi veya mizahi şekilde söylememiştir. o halde biz türkülerle büyüdük türkülerle yaşadık, her halde öylede veda edeceğiz bu aleme. kötülüğe, kemliğe ve diğer olumsuz hareketlere ve davranışlara ne gerek var. hepimiz ademdem kardeş değilmiyiz. KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜ DÜŞÜNCEYE SON. Herkese saygılar ve sevgiler...
acemi54 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-2007, 08:19 PM   #10 (permalink)
TRessam
Moderator

TRessam'ın Avatarı

Mekan: Samsun
Sevgili "acemi54" kardeşim öncelikle ailemize katılmanda duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyor ve gönülden hoşgeldin diyorum.
Forum dostlarımız arasında türkülerimizle uzaktan yakından ilgilenen bir çok kardeşimiz vardır mutlaka.
Ne yazıkki forumumuzun genel yapısını "Bilgi paylaşım" esasları üzerine kurduğumuz halde nedense bu konu oldukça zayıf kalmış, şimdi bunun büyük bir eksiklik olduğunu sayende hatırlamış olduk.
Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyoruz.
Seninde katkılarınla ve desteğinle forumumuzda yeni bir "Türk Halk Müziği" dosyası oluşturmak ve bunuda hızla doldurarak içeriğini zenginleştirmek istiyoruz.
Umarım yardımcı olursun.

Selamlar, saygılar.

Birleşmek başlangıçtır,
Birliği sürdürmek gelişmedir,

Birlikte çalışmak başarıdır.

TRessam Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-2007, 09:21 PM   #11 (permalink)
acemi54
Member

konu halk müziği olunca. herkese eyvallah.

sevgili kardeşim Tressam; ben aranıza yeni iştirak etmiş bir gönül dostuyum.nik im dende anlaşılacağı üzre bu alemde gerçekten acemiyim. ama müzik bilgisi olarak epey doluyum.(TÜRK Hlk müziği) eğer ben misafir olduğum bu alemde elimdeki bilgileri ve belgeleri seven ve sevenlerimle paylaşmazsam bildiğimin anlam ve manası kalırmı veya ne derece olur taktirini siz ve sizin gibi düşünenlere bırakıuorum. benim müziğim evrenseldir. ne rak a benzer ne rok a ve nede öbür anlama gelenlere. benim dizelerimde insanlık kokar. benim mısralarımda kardeşlik, kahramanlık ve gurur kokar. çünkü hepside yaşanmıştır zira bir gecede mantar misali türeyen cinsten müzik benzeri meşgale ler değildir. geçmişini göremeyen, geleceğini bulamaz demiş atalarımız. o zaman gçmişimize sahip, geleceğimize ışık ve rehber olalım. bu benim nacizhane düşüncem. sakın a diğer tür müzik sevenler beni yanlış anlamasın. herkese sygılar sunuyorum..
acemi54 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-2007, 10:14 PM   #12 (permalink)
TRessam
Moderator

TRessam'ın Avatarı

Mekan: Samsun
Aynı düşünceleri paylaşıyoruz.
Yaşımız itibariyle türküleri ve geçmişimizi iyi bilenlerdeniz. Bizler türkülerle büyüdük, Bizim gençliğimizde "Oynama şıkıdım" yoktu, "misket", "fidayda" vardı. "Süpperstaaar" yoktu, "Mühür gözlüm" vardı
Ve daha niceleri...
Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayım"ı, Aşık Mahsuni Şerif'in "Çeşmi Siyahım"ı Neşet Ertaşı'ın "Zülüf"ü bizim dilimizde her zaman mırıldandığımız türkülerimizdi. Ve halada öyle devam ediyor.
Umarım bizden sonraki nesilde hiç omazsa gönüllerinde bunu yaşatmaya devam ederler.

Birleşmek başlangıçtır,
Birliği sürdürmek gelişmedir,

Birlikte çalışmak başarıdır.

TRessam Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2007, 02:30 PM   #13 (permalink)