Geri Git   Number 1 Forum Group > YERLİ VE YABANCI ÜNLÜLER - SİNEMA OYUNCULARI - ŞARKICILAR - TİYATRO OYUNCULARI > Yerli Oyuncular

LinkBack Konu araçları
Eski 16-02-2007, 11:39 PM   #1 (permalink)
OKURT
Senior Member

OKURT'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
Nejat İşler...

Nejat İşler ...
Genç tiyatrocu Nejat İşler, 28 Şubat 1972 yılında İstanbul’un Eyüp semtinde doğdu. Feshane işçilerinden birinin torunu olan Nejat İşler, ilkoludan sonra eğitimine Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde devam etti. Ortamına alışamadığı yeni okulunda popüler olmak ve derslerinden kaçmak için okulun tiyatro koluna girdi. Kısa zamanda popüler olan Nejat İşler derslerini de boşluyordu. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye giremeyince, para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başladı. Nejat'ın işleri umduğu gibi gitmeyince borca girdi. Borçlarını kapatabilmek için Mahmutpaşa’dan t-shirt alıp Teşvikiye’de bu t-shirtleri satma kararı aldı. Kış aylarında ise t-shirt yerine kitap, dergi ve plak sattı.

İki sene sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf bölümünü kazanan Nejat İşler iki yıllık olan bölümden askerlik için iyi olmadığnı düşünerek vazgeçdi.

On yıl kadar satış işleriyle uğraştıktan sonra Taksim’de dolaştığı (27 Mart Dünta Tiyatrolar Günü) birgün, bir tiyatro sahnesinde bedeva gösterimde olan "Danton’un Ölümü" adlı eseri seyretti. "Ben niye bu işi yapmıyorum?" diye düşünen Nejat İşler, dayısının yanına gittiği Eskişehir’de konservatuar sınavına gitmeye karar verdi ve kazandı. İstanbul’a döndüğünde, ilanını gördüğü Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar Bölümüne başladı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesinin devlet konservatuar bölümünden mezun olana kadar devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı.

1995 yılında mezun olduktan sonra iki arkadaşıyla birlikte "Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu"nu kurdu. Tiyatronun kurulmasından sonra kendi oyunları için hikayeler yazmaya başladı. "Belki hiç okumayan biri de yazabilir bunları, benim yazı yazmamın nedeni yazmak değil, sadece oynayalım diye yazıyorum." dediği, "Tuhaf Şehir Hikayeleri", "Biz Zavallı Erkekler" ve "Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim" adlı üç kitap yazdı.

41.Antalya Altın Portakal Ödülleri için Erkek Oyuncu dalında aday olarak gösterildi. Her fırsatta amacının başrol oynayıp şöhret olmak olmadığını belirten İşler, tek arzusunun yaptığı işi elinden geldiğinin en iyisi olarak yapmak olduğunu, tiyatro yaparken ölmek istediğini dile getirdi.

1994 yılında rol aldığı ilk televizyon dizisi olan Gurur’dan sonra, Deli Yürek, Şehnaz Tango, Nasıl Evde Kaldım, Dedem, Gofret ve Ben, Aşk ve Gurur, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizilerinde oynadı. 1999'da ilk sinema filmi Eylül Fırtınası’nda rol aldı. Mustafa Hakkında Herşey ve Anlat İstanbul filmleri ile sinema oyunculuğuna devam etti.
OKURT Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 19-02-2007, 02:28 PM   #2 (permalink)
best54™
Co Administrators

best54™'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Mekan: Hendek-Beyazsaray
Emeğin icin teşekkürler.
best54™ Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-2007, 12:38 PM   #3 (permalink)
araturka
Senior Member

araturka'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006
nejat işler çok iyi bir oyuncu bence "barda" filminde çok güzel rol yapmış
araturka Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-2007, 01:04 PM   #4 (permalink)
kaleli_ersin
Senior Member

kaleli_ersin'ın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Mekan: Samsun/Kadife Kale
Bilği için tşk
kaleli_ersin Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2007, 02:04 AM   #5 (permalink)
GAFFUR
Senior Member

GAFFUR'ın Avatarı

bence ayyaş biri...onun yüzünden doğru dürüst tv seyredemedik....dizisi yüzünden .....
GAFFUR Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-03-2007, 02:54 AM   #6 (permalink)
bal650
Super Moderator

bal650'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Ekrana alkollü çıkması hiç hoş değildi.sanatçının halka karşı saygılı olması lazım.
bal650 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2007, 02:09 PM   #7 (permalink)
•ђд¥дŁ£T گђ
Senior Member

Giriş Tarihi: Aug 2005
Mekan: San Francisco
teşekkürler
•ђд¥дŁ£T گђ Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-05-2007, 01:38 AM   #8 (permalink)
Desinatör
Senior Member

Desinatör'ın Avatarı

Nejat İşler

Nejat İşler
Gerçek Adı: Nejat İşler
Doğum Yeri: Eyüp, İstanbul
Doğum Tarihi: 28.02.1972

Onu Ünlü Yapan Ne? "Gülbeyaz" adlı Tv dizisiyle ünlenmişti.

Birliktelikleri:
Sevgilisi: Şevval Sam, Gülbeyaz dizisinin çekimlerinde tanıştılar.

Ailesi: -

Ödüllerinden Bazıları:
Beyaz İnci: Polisiye dizi, En İyi Erkek Oyuncu (Şeytan Ayrıntıda Gizlidir)

Eğitim:
- Cağaloğlu Anadolu Lisesi
- Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü, 1995'de mezun oldu.

Meraklısına...

Eyüp semtinde Feshane işçilerinden birinin torunu olarak doğar.
Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde, derslerden kaytarmak ve popüler olmak için okulun tiyatro koluna girer; kısa zamanda hem popüler olur, hem de derslerden kaytarır.
Liseyi bitirip üniversiteye giremeyince para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başlar, ancak başarılı olamaz ve borçları artar. Bu borçları kapatabilmek için Mahmutpaşa'dan tişört alıp Teşvikiye'de satmaya başlar. Kış aylarında ise, tişört yerine dergi, kitap ve plak satmaya başlar
10 yıl bu işlerle uğraşır.
Bir gün, Dünya Tiyatrolar Günü'nde ücretsiz olan "Danton'un Ölümü" adlı oyunu seyrederken birdenbire, "Ben neden bu işi yapmıyorum" diye düşünür.
O sıralar dayısının yanına gittiği Eskişehir'de konservatuvar sınavına girer ve kazanır. İstanbul'a geldiğinde ise Mimar Sinan Üniversitesi'nin ilanını görür, buranın sınavına da girer ve hiç ümidi olmamasına rağmen onu da kazanır.
Okul devam ederken Devlet Tiyatrosu'nda ve televizyon dizilerinde oynar. Mezun olunca da iki arkadaşıyla birlikte "Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu"nu kurar.
"Tuhaf Şehir Hikayeleri", "Biz Zavallı Erkekler" ve "Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim" adlarında 3 kitabı vardır.
Her fırsatta amacının ne olduğunu belirtir: "İllâki başrol oynamak ya da şöhret olmak gibi bir derdim yok. Tek istediğim yaptığım işi elimden geldiğince iyi yapmak."
Tiyatro yaparken ölmek ve haftanın yedi günü durmaksızın oyun oynayabileceği bir tiyatro mekânı olması gibi düşleri var.
"Mustafa Hakkında Herşey" adlı filmde taksi şoförünü canlandıran Nejat İşler hayatında ilk kez bu filmin çekimlerinde direksiyon başına geçmişti. İşler, çekimler sırasında ders aldıktan sonra, otomobil kullanmasını öğrenmişti.
Tempo Dergisi'ne verdiği bir röportajda: "Dizilerde oyunculuk yapılmaz. Yaptığını sanan yanılır." demiş.
Şehnaz Tango, Deli Yürek ve Gülbeyaz gibi Tv dizilerinde rol alan İşler, TRT'deki "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" ve Atv'deki "Aliye" dizlerindede rol almıştır.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-05-2007, 01:38 AM   #9 (permalink)
Desinatör
Senior Member

Desinatör'ın Avatarı

Tüm Filmleri:

Anlat İstanbul (2004)
Mustafa Hakkında Herşey (2004)
Eylül Fırtınası (1999)
Desinatör Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Etiketler
nejat, İşler

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı