Geri Git   Number 1 Forum Group > YERLİ VE YABANCI ÜNLÜLER - SİNEMA OYUNCULARI - ŞARKICILAR - TİYATRO OYUNCULARI > Şarkıcılar > Yerli Şarkıcılar

LinkBack Konu araçları
Eski 24-04-2007, 02:06 AM   #1 (permalink)
TRessam
Moderator

TRessam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
Gönül Yazar

Gönül Yazar

Gönül Yazar
Oyuncu | 1932 - İzmir
'Anne ve babası Rumeli göçmeni olan Gönül Özyeğiner, ya da bildiğimiz adıyla Gönül Yazar, 1932 yılında İzmir'de doğdu. Mutlu bir çocukluk yaşadı ama bu mutluluk okula başladıktan sonra siyah beyaz Türk filmlerini aratmayan dramatik olaylarla sona erdi...

'Gönül Yazar, çocukluk yıllarını ve okul döneminde aniden değişerek siyah beyaz Türk filmlerini aratmayan bir hal alan dramatik yaşantısını, aradan geçen zamana rağmen hiç unutmadı. Gönül Yazar, o günleri şu sözleriyle anlatıyor:

'''Çok zengin bir aileydik. Özel Yusuf Ziya İlkokulu'na verildim. Her şey çok iyiydi ve derken babam askere gitti. Bu arada okul müdürünün çok güzel bir kadan olan anneme aşık olması ortalığı karıştırdı. Babam annemden hesap sormak izin askerden geldi. Zaten kısa süre içinde de boşandılar.'

'Gönül Yazar'ın dramı burada da bitmedi.

''Mahkeme benim annemde kalmama karar verdi ama ben babamı seçtim. Baba kız, tıpkı filmlerdeki gibi annemin 'Kızımı kaçırdı' feryatlarıyla harekete geçen polise yakalanmamak için şehir şehir dolaşmaya başladık. En son İzmir'e yerleştik. Bu arada babamın çöpçatanlığını yaparak onu, bir çocuklu dul bir kadınla evlendirmeyi başardım'

'Sanat hayatına atılması da ilginç oldu Gönül Yazar'ın. Bir yandan okula gidip, bir yandan da yarım gün çalışıp harçlığını çıkartırken, bir gazetinin açtığı ses yarışmasına katıldı, birinci oldu. Ardından radyoya davet edildi. Orada tanıştığı Necdet Yazar'la aralarında aşk başladı. Üvey annesi onu Necdet Yazar'la otel odasında basınca, yaşı büyütülerek nikah masasına oturdu ama bir yıl sonra boşandı, genç yaşında dul kaldı. Müziğin yanında Karaca Tiyatrosu'nda oyunculuğu denedi. 1960 yılında 'Taş Bebek' filmiyle sinemaya başladı. Sonraki yıllarda 'Taş Bebek' olarak anıldı. Sinemada bir filmi de sansüre takıldı...

''O dönem söylediğim bir şarkı vardı 'Halime'yi Samanlıkta Bastılar'... Bunun filmini çektik. Ancak samanlıktaki basılma sahneleri biraz müstehcem bulundu. Film sansüre takıldı. Hadi görüntülerin çoğunu makazladık ama bu kez 'bastılar' lafı sakıncalı bulundu. Sonra filmin adını 'Halime'yi Samanlıkta Vurdular' yaptık, vizyona girdi.'

Birleşmek başlangıçtır,
Birliği sürdürmek gelişmedir,

Birlikte çalışmak başarıdır.

TRessam Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Faydalı Linkler
Eski 24-04-2007, 02:54 AM   #2 (permalink)
OKURT
Senior Member

OKURT'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Mekan: usta34
teşekkürler....
OKURT Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-05-2007, 08:40 PM   #3 (permalink)
TRessam
Moderator

TRessam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2005
Mekan: Samsun
Filmleri

1. 65 HÜSNÜ (1965)
2. ADIM ÇIKMIŞ SARHOŞA (1965)
3. ALTIN KAFES (35 mm) (1982)
4. ASLAN YÜREKLİ REŞAT (1967)
5. ATEŞLİ KAN (1962)
6. AYYAŞ (Renkli) (1974)
7. BEYOĞLUNDA VURUŞANLAR (1966)
8. BİLEN KAZANIYOR (1965)
9. BİR BAHAR AKŞAMI (1961)
10. BİR GARİP ADAM (1965)
11. BİR GECELİK GELİN (1962)
12. BİTMEYEN ŞARKI (1976)
13. CIMBIZ ALİ (1964)
14. FAKİR BİR KIZ SEVDİM (1966)
15. HALİMEYİ SAMANLIKTA VURDULAR (1966)
16. İDAM MAHKUMU (1966)
17. KANLI MEZAR (1966)
18. KARA GÖZLÜM EFKARLANMA (1968)
19. KELEPÇELİ AŞK (1963)
20. MEZARINI HAZIRLA (1966)
21. NAMUS KANLA YAZILIR (1966)
22. TANIK (16 mm) (1992)
23. TAŞ BEBEK (1960)
24. TRAFİK BELMA (1967)
25. VURGUN (Renkli) (1973)
26. ZOR GÜNLER (16 mm) (1994)

Birleşmek başlangıçtır,
Birliği sürdürmek gelişmedir,

Birlikte çalışmak başarıdır.

Son Düzenleme TRessam tarafından 13-06-2008 01:04 AM de yapıldı..
TRessam Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık